»

Oddfellows Hall

Oddfellows Hall

community

for Sheringham Plus

The development comprises refurbishment of the existing old lifeboat hall as well as providing a new entrance.

A platform lift was provided in the new entrance building as well as level access making it possible to give access to all.

The building is being used as a community building with exhibitions, rehearsals etc.

The Point

The Point

community

for Eastleigh Borough Council

The project consists of three main elements:

  • New build Dance Creation Centre and performance space with residential accommodation;
  • Renovation of the Theatre and remodelling of an existing 1930’s brick built library to improve access, and to provide ancillary, meeting and performance spaces.
  • Glazed atrium link to provide circulation space between the two existing brick built structures.

The new spaces have a light and modern atmosphere with large picture windows connecting activities from inside to the green park beyond.

The project combines contemporary architecture with the historic existing buildings to provide practical spaces that are used by the general public and professional performers alike.

Wells Drop-in Base

Wells Drop-in Base

community

for Norfolk Constabulary

The proposal involved the construction of a new smaller drop in patrol base, compared to the previous deployment bases. Primarily for Safer Neighbourhood policing, it provides a base for the officers in the area.

This alternative design reflects the constabulary's modern approach to the new face of local Policing providing an eye catching but effective base for local officers.

The project Involved the demolition of the existing police station while the new base allows the force to dispose of the remainder of the site for a housing scheme which was approved as part of the planning process.

Aylsham Deployment Base

Aylsham Deployment Base

community

for Norfolk Constabulary

The proposal involved the construction of a new operational deployment base utilising sustainable construction and managed lifecycle costing.

The design reflects the previous bases constructed for the constabulary but the emphasis on this scheme has been sustainability. The building features air source heat pumps, photovoltaic cells, sustainable drainage, solar powered air conditioning, green sedam roof, wind turbine and uses 150 tonnes of recycled glass under the car park instead of sand.

The largest of the deployment bases to date, Aylsham houses not only the fire arms officer and the road policing unit, but the ambulance service also use it as a response base.

The project received a 'Highly Commended' in the South Norfolk Design Awards 2006.

ENERGY Youth Centre

ENERGY Youth Centre

community

for Eastleigh Borough Council

Built in 1910, the hall has been a ballroom for the past 50 years. The council decided to redevelop the building as a youth centre.

Total refurbishment, including new roof, entrances, windows, meeting rooms, offices, toilets, kitchen, music recording studio, stage and recreation space. A mezzanine deck provided a large storage area and accommodated rooms below.

Ground floor windows are sealed and ventilation is provided by four roof extract fans, and individual room fans. Rainwater harvesting provides water for flushing. Photovoltaic panels are proposed for a future phase.

The young people were involved in choosing colours and room names.

Community

community